Polévka s vaječným kapáním - Egg Drop Soup

Polévky. Mnohdy se na pohled zdají tradiční české velmi podobné těm asijským a naopak, rozdíl ale poznáte hned, jak poprvé ochutnáte. Stejně je tomu tak i u polévky s vaječným kapáním. Ta asijská se obdobně jmenuje, její anglický název je Egg Drop Soup. Už podle ingrediencí ale jistě vytušíte, že vás čeká docela jiná chuť. 

Suroviny (4 porce):

  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 4 lžičky kukuřičného škrobu
  • 8 lžiček vody
  • 4 vejce, rozšlehaná
  • 4 kapky žlutého potravinářského barviva
  • 4 lžičky čerstvé nasekané pažitky
  • půl lžičky soli
  • 2 lžičky mletého bílého pepře

Postup:

V hrnci smíchejte kuřecí vývar, sójovou omáčku a sezamový olej. Přiveďte k varu. V misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu, promíchejte, aby se kukuřičný škrob rozpustil. Vlijte škrob do vroucího vývaru. Promíchejte.  Rozšlehaná vejce spolu s potravinářským barvivem pomalu lijte do vroucího vývaru, jemně přitom míchejte vývar. Dochuťte solí a pepřem. Před podáváním ozdobte pažitkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení