Pekingské vepřové kotlety
Suroviny:
- 1 kg vepřových kotlet (na střední kusy)
- ¼ šálku hnědého cukru
- 1 lžička mletého zázvoru
- ½ šálek sójové omáčky
- ¼ šálku kečupu
- 1 stroužek česneku, tlačený
- 1 lžička chilli omáčky
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
Kotlety vložte do hrnce na pomalé vaření (pomalý hrnec). Smíchejte cukr, zázvor, sójovou omáčku, kečup, česnek, chilli, sůl a pepř v menší misce. Poté směs přelijte přes maso.
Zakryjte pokličkou, snižte teplotu na minimum a pomalu várce 4 až 6 hodin nebo dokud není maso měkké. Podle potřeby můžete dosolit a opepřit.
Můžete ozdobit nasekaným koriandrem.