S naším nejnovějším receptem se dnes vydáme až do Pekingu. Udělá radost všem „masožravcům“, kteří nepohrdnou poctivou kotletkou, ale zároveň milují asijská jídla. Vaše srdce si tentokrát získají Pekingské vepřové kotlety. Vyzkoušíte je?
Suroviny:
- 1 kg vepřových kotlet, nakrájené na středně velké kusy
- ¼ šálku hnědého cukru
- 1 lžička mletého zázvoru
- ½ šálek sójové omáčky
- ¼ šálku kečupu
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 lžička chilli omáčky
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
Kotlety vložte do hrnce na pomalé vaření (pomalý hrnec). Smíchejte cukr, zázvor, sójovou omáčku, kečup, česnek, chilli, sůl a pepř v menší misce. Poté směs přelijte přes maso.
Zakryjte pokličkou, snižte teplotu na minimum a pomalu vařte cca 4 až 6 hodin nebo dokud není maso měkké. Podle potřeby můžete dosolit a opepřit.
Můžete ozdobit nasekaným koriandrem.