Slyšeli jste někdy pojem Bánh Xèo? Jedná se o vietnamské palačinky! Tahle ve Vietnamu velmi oblíbená svačinka oplývá krevetami a je přímo skvělá.
Suroviny:
- 1 šálek rýžové mouky
- půl lžičky bílého cukru
- půl lžičky soli
- čtvrt lžičky mleté kurkumy
- 1 šálek kokosového mléka
- půl šálku vody
Náplň:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce mleté šalotky
- 2 stroužky česneku, utřené
- cca 300 g krevet, oloupaných
- 2 lžíce rybí omáčky
- sůl dle chuti
- 450 g mungo klíčků
- 4 listy hlávkového salátu
Postup:
Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, cukr, sůl a kurkumu. Přidejte kokosové mléko a šlehejte do zhoustnutí. Pak pomalu zašlehejte vodu, dokud nedosáhne konzistence řídkého těsta.
Zahřejte 1,5 lžíce oleje ve velké pánvi. Přidejte šalotku a česnek, smažte a míchejte, dokud se česnek nerozvoní cca 1 až 2 minuty. Přidejte krevety, restujte, dokud nebudou hotové, cca 3 až 4 minuty. Dochuťte rybí omáčkou a solí. Přendejte náplň do misky.
Předehřejte troubu na 95°C.
Na pánvi zahřejte půl lžíce oleje, nalijte do pánve cca půl šálku těsta a vytvořte palačinku. Na spodní polovinu palačinky dejte náplň - cca 3 až 4 krevety, přidejte mungo klíčky. Smažte dokud nebude těsto pevné a okraje nezačnou hnědnout. Palačinku přehněte, přendejte na plech vhodný do trouby. Vložte do trouby, aby zůstala teplá. Opakujte dokud nespotřebujete veškeré těsto a náplň.
Podávejte s listy hlávkového salátu, čerstvou mátou a omáčkou nuoc cham.