Panang Curry s kuřecím

Panang Curry s kuřecím

Suroviny:
- 5 polévkových lžic Panang kari pasty
- stolní olej
- 4 šálky kokosového mléka
- ½ kg kuřecích prsou bez kosti, nakrájené na větší kousky
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 2 polévkové lžíce rybí omáčky
- 6 listů limetky (Kaffir)
- 2 čerstvé červené chilli papričky, nakrájené na tenko
- ¼ šálku čerstvých listů thajské bazalky

Postup:
Osmahněte kari pastu na oleji ve wok pánvi na mírném ohni, dokud nezačne vonět. Nalijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Přidejte kuřecí prsa a vařte cca 10 až 15 minut, dokud se prsa dostatečně neprovaří. Předejte cukr, rybí omáčku a listy limetky, míchejte cca 5 minut. V případě potřeby ochutnejte a upravte slanost přidáním více rybí omáčky.

Ozdobte plátky chilli papričky a listy thajské bazalky.

panang curry_web