Kuřecí Kung Pao

Kuřecí Kung Pao

Suroviny:
- 1/2 kg kuřecích prsou nakrájených na kostičky
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce kukuřičného škrobu rozpuštěné ve 2 lžících vody 
- 30 ml chilli pasty
- 2 lžičky třtinového cukru
- 4 jarní cibulky - nasekané 
- 1 lžíce nasekaného česneku
- 100 g nasekaných arašídů 
 
Postup: 
K výrobě marinády: Zkombinujte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci kukuřičného škrobu s vodou a smíchejte dohromady. Kuřecí kousky vložte do skleněné misky a přidejte marinádu, přiklopte a vložte do ledničky na 30 minut.
 
K výrobě omáčky: Do malé misky zkombinujte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci kukuřičného škrobu s vodou, chilli pastu, ocet a cukr. Smíchejte dohromady a přidejte jarní cibulku, česnek, vodní kaštany a arašídy. Na středně velké pánvi vařte dokud nebude omáčka hezky vonět. 
 
Mezitím vyndejte maso z marinády a nechte dusit na větší pánvi dokud nebude maso bílé, dušené maso pak přidejte do omáčky a vařte společně dokud omáčka nezhoustne.
 
Servírujte s kvalitní rýží.
 
asiafood_kungpao_web