Vietnamese Beef and Red Cabbage Bowl

Čas na červené zelí a vietnamský recept. Dnes budeme vařit velmi zlehka, přesto ostře a hlavně po asijsku. Připravte si s námi Vietnamese Beef and Red Cabbage Bowl a vyzkoušejte tak zase něco úplně nového.

Suroviny (4 porce):

  • 1 hlávka červeného zelí
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička hnědého cukru
  • půl lžičky nastrouhané limetkové kůry
  • půl šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • čtvrt šálku nasekané čerstvé máty
  • 1 limetka, nakrájená na měsíčky

Postup:

Zelí nakrájejte na tenké plátky. Dejte do mísy. Půlku červené cibule nakrájejte na tenké proužky, druhou půlku nakrájejte najemno.

V pánvi zahřejte na střední teplotě lžíci rostlinného oleje. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, mleté hovězí maso, chilli papričku, papriku a sůl. Smažte za občasného míchání dokud maso nezhnědne a nebude drobivé, cca 5 až 7 minut.

Zbylý olej, limetkovou šťávu, rybí omáčku, hnědý cukr a limetkovou kůru prošlehejte v misce. Vmíchejte do směsi v pánvi a dobře promíchejte. 

Teplou směs přidejte do mísy k nakrájenému zelí. Ozdobte zbylou cibulí, mátou a koriandrem. Podávejte s měsíčky limetky.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz