Pad Kee Mow

Doba přípravy: 25 minut

Vaření: 15 minut

Celkový čas: 40 minut

Porce: 6

 

Suroviny:

¼ hrníčku rýžového octa

¼ hrníčku rybí omáčky

½ malé limetky – vymačkané

1 lžíce palmového cukru

1 lžíce vloček červených papriček

1 lžička černého pepře

2 vykoštěnné kuřecí prsa bez kůže, tenké plátky

1 balení rýžových nudlí

Teplá voda

3 lžičky rostlinného oleje

4 stroužky česneku, nakrájené

½ cibule, nakrájené

½ hrníčku ústřicové omáčky

2 lžíce sójové omáčky

1 červená paprika, nakrájená

2 malá rajčata, nakrájená

4 jarní cibulky

2 hrníčky čerstvé thajské bazalky

Postup:

  1. Krok:

Smíchejte dohromady ve velké misce rýžový ocet, rybí omáčku, palmový cukr, vločky z červených papriček a naposled pepř.

  1. Krok:

Namarinujte kuře v této směsi a nechte odležet během toho, co připravujete zbytek.

  1. Krok:

Připravte rýžové nudle, nechte v teplé vodě 5 minut a poté je slejte.

  1. Krok:

Zahřejte rostlinný olej na velké pánvi a vařte na středním ohni. Vložte na pánev česnek a cibuli a na rozpáleném oleji, dokud není cibule měkká a průsvitná, vařte asi cca 5 minut.

  1. Krok:

Zvyšte teplotu pánve na středně vysokou. Do cibulové směsi zamíchejte kuře a marinádu; vařte a míchejte, dokud kuře není ve středu růžové a omáčka nezačne houstnout, to zabere asi cca 7 až 10 minut.

  1. Krok:

Do pánve dál zamíchejte rýžové nudle, ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, červenou papriku, rajčata, zelenou cibuli a listy bazalky. Vařte a míchejte dohromady cca 5 minut, dokud není omáčka rovnoměrně rozložena a nudle jemné.

 

f72164b9-9ffc-4117-9967-67ae17dffa0a

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz