Pad Kee Mao
Pad Thai už zná dneska skoro každý. My jsme si pro vás dneska připravili něco trochu jiného. Chod, který nese název Pad Kee Mao je často překládán jako „opilecké nudle“ a rozhodně umí postavit na nohy. Vyzkoušejte tenhle poklad thajské kuchyně u vás doma podle našeho receptu.
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na menší kousky
- 1 balení plochých (širokých) rýžových nudlí
- 200 g brokolice nakrájené
- 200 g mini kukuřice
- 1 nakrájená cibule
- 4 stroužky česneku nasekané na jemno
- 1/4 šálku rýžového octa
- 1/4 šálku rybí omáčky
- šťáva z malé limetky
- 1 lžička mletého černého pepře
- půl lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3 chilli papričky, nakrájené
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 šálky čerstvých listů thajské bazalky
- 1 lžíce palmového cukru
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička sriracha omáčky
- teplá voda, podle potřeby
Postup:
Namočte rýžové nudle do teplé vody dokud nebudou pružné, cca 10 až 15 minut. Vodu sceďte.
Ve velké míse smíchejte rýžový ocet, rybí omáčku, šťávu z limetky, cukr, pepř a srirachu.
Vložte kuřecí maso do připravené směsi.
Ve wok pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a česnek a smažte, cca 5 minut.
Do pánve přidejte kuřecí maso a marinádu a smažte za míchání cca 7 až 10 minut tak, aby maso bylo hotové a omáčka začala houstnout.
Do směsi přidejte rýžové nudle, zázvor, sójovou omáčku, chilli papričky, brokolici, kukuřičky a listy bazalky. Řádně promíchejte a smažte dalších 5 minut.