Pad Kee Mao

Pad Kee Mao

Suroviny:
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na menší kousky (možno použít veganské kuřecí kousky)
- 1 balení plochých rýžových nudlí (široké)
- 200 g stonků brokolice
- 200 g mini kukuřice
- 1 nakrájená cibule
- 4 stroužky česneku nasekané na jemno
- ¼ šálku rýžového octa
- ¼ šálku rybí omáčky
- Šťáva z malé limetky
- 1 lžička mletého černého pepře
- ½ lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 3 chilli papričky, nakrájené
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 šálky čerstvých listů thajské bazalky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička omáčky sriracha (volitelně)
- teplá voda, podle potřeby

Postup:
Ve velké míse smíchejte rýžový ocet, rybí omáčku, šťávu z limetky, cukr, pepř a srirachu.

Dejte kuřecí maso marinovat do připravené směsi.

Namočte rýžové nudle v teplé vodě, nechte asi 5 minut.

Rozpalte olej ve velké pánvi na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte, cca 5 minut.

Na pánev přidejte marinované kuřecí maso a smažte 7 až 10 minut tak, aby maso nebylo ve středu růžové.

Přidejte nudle, zázvor, sójovou omáčku, chilli papričky, brokolici, kukuřičky a listy bazalky. Řádně promíchejte a vařte dalších 5 minut.

Pad kee mow_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení