Pro veškerou komunikaci doporučujeme email, reagujeme na něj v pracovní dny do 24 hodin. Telefonní linka je v tomto období přetížená.

Pad Kee Mao

Pad Kee Mao

Suroviny:
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na menší kousky (možno použít veganské kuřecí kousky)
- 1 balení plochých rýžových nudlí (široké)
- 200 g stonků brokolice
- 200 g mini kukuřice
- 1 nakrájená cibule
- 4 stroužky česneku nasekané na jemno
- ¼ šálku rýžového octa
- ¼ šálku rybí omáčky
- Šťáva z malé limetky
- 1 lžička mletého černého pepře
- ½ lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 3 chilli papričky, nakrájené
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 šálky čerstvých listů thajské bazalky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička omáčky sriracha (volitelně)
- teplá voda, podle potřeby

Postup:
Ve velké míse smíchejte rýžový ocet, rybí omáčku, šťávu z limetky, cukr, pepř a srirachu.

Dejte kuřecí maso marinovat do připravené směsi.

Namočte rýžové nudle v teplé vodě, nechte asi 5 minut.

Rozpalte olej ve velké pánvi na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte, cca 5 minut.

Na pánev přidejte marinované kuřecí maso a smažte 7 až 10 minut tak, aby maso nebylo ve středu růžové.

Přidejte nudle, zázvor, sójovou omáčku, chilli papričky, brokolici, kukuřičky a listy bazalky. Řádně promíchejte a vařte dalších 5 minut.

Pad kee mow_web