Sladké tamarindové čatní

Znáte tamarind? Tenhle plod stálezelených stromů stejného názvu má osvěžující kyselou až sladkokyselou chuť připomínající sušené švestky. A my jsme si v našem dalším receptu připravili tamarindové čatní, které si můžete vyzkoušet s námi. 

 Suroviny:

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • půl lžičky kajenského pepře
  • půl lžičky semínek fenyklu
  • půl lžičky asafoetidového prášku
  • půl lžičky koření garam masala
  • 2 šálky vody
  • 1 a 1/8 šálku bílého cukru
  • 3 lžíce tamarindové pasty

Postup:

V pánvi rozpalte olej, přidejte kmín, zázvor, kajenský pepř, fenykl, prášek asafoetida a koření garam masala. Za stálého míchaní smažte asi 2 minuty. 

Přidejte do pánve vodu, cukr a tamarindovou pastu. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud nebude směs čokoládově hnědá. Mělo by to trvat 20 až 30 minut. Omáčka bude řídká, ale po ochlazení zhoustne.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz