Sladké tamarindové čatní

Sladké tamarindové čatní

Suroviny:
- 1 polévková lžíce řepkového oleje
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1/2 čajová lžička kajenského pepře
- 1/2 čajová lžička semínek fenyklu
- 1/2 čajová lžička asafoetidového prášku
- 1/2 čajová lžička garam masala (koření)
- 2 šálky vody
- 1 1/8 šálku bílého cukru
- 3 polévkové lžíce tamarindové pasty

Postup:
Rozpalte řepkový olej na pánvi při mírném ohni. Přidejte kmín, mletý zázvor, kajenský pepř, fenyklová semínka, prášek asafoetida a koření garam masala. Vařte a míchejte asi 2 minuty pro uvolnění chutí.

Přilijte vodu do pánve s kořením spolu s bílím cukrem a tamarindovou pastou. Směs přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni, dokud se směs nezmění na čokoládově hnědou. To by mělo trvat 20 až 30 minut. Omáčka bude řídká, ale po ochlazení zhoustne.

čatní