Okonomiyaki
Suroviny:
 - 1 šálek víceúčelové mouky (postačí běžná hladká mouka)
 - 2/3 šálku vody
 - 4 šálky nasekaného zelí
 - 6 proužků slaniny (uzené)
 - 2 vejce
 - 1 klobásu nakrájenou na kostičky
 - ½ šálku nasekané jarní cibulky
 - ¼ šálku panko směsi
 - ¼ šálku strouhaného sýru
 - 1 polévková lžíce rostlinného oleje
 - 2 polévkové lžíce sójové omáčky
 - 1 polévková lžíce kečupu
 - 1 čajová lžička bílého octa
 - 1 čajová lžička majonézy (nebo dle chuti)
Postup:
 Smíchejte mouku s vodou v misce, aby se vytvořila kaše. Přimíchejte zelí, vejce, klobásu, jarní cibulku a sýr.
Rozehřejte olej v pánvi na mírném ohni, vložte směs do tvaru palačinky a pokryjte plátky slaniny. Smažte asi 6 minut do zlato-hněda. Dejte stranou.
Smíchejte sójovou omáčku, kečup a ocet do menší misky pro vytvoření okonomiyaki omáčky. Palačinku potřete hotovou omáčkou a pokapejte majonézou. Ozdobte jarní cibulkou a panko směsí (nebo čímkoli dle chuti).

