Murg Makhani

Murg Makhani

Suroviny:
- 1 šálek másla
- 1 cibule, nasekaná
- 1 polévková lžíce nasekaného česneku
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 3 šálky vysokoprocentní smetany
- 2 lžičky soli
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička garam masaly
- 0,5 kg kuřecích prsou, nakrájených na vetší kousky
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce koření tandoori masala

Postup:
Předehřejte troubu na 190 ° C. Roztavte několik polévkových lžic másla v pánvi na mírném ohni. Přimíchejte cibuli a česnek a pomalu restujte asi 15 minut, dokud cibule nezhnědne.

Mezitím rozpusťte zbývající máslo v pánvi na středně vysoké teplotě spolu s rajčatovou omáčkou, smetanou, solí, kajenským pepřem a garam masalou. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Přikryjte a nechte připravovat 30 minut za občasného míchání. Poté přimíchejte orestovanou cibuli.

Kuřecí prsíčka namarinujte v rostlinném oleji, poté okořeňte tandoori masalou a rozprostřete na plech.

Pečte kuře v předehřáté troubě asi 12 minut, dokud nepřestane být ve středu růžové. Jakmile je hotové, přidejte kuře do omáčky a vařte ještě 5 minut. Poté můžete podávat.

Murg Makhani_web