Murg Makhani

Murg Makhani

Suroviny:
- 1 šálek másla
- 1 cibule, nasekaná
- 1 polévková lžíce nasekaného česneku
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 3 šálky vysokoprocentní smetany
- 2 lžičky soli
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička garam masaly
- 0,5 kg kuřecích prsou, nakrájených na vetší kousky
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce koření tandoori masala

Postup:
Předehřejte troubu na 190 ° C. Roztavte několik polévkových lžic másla v pánvi na mírném ohni. Přimíchejte cibuli a česnek a pomalu restujte asi 15 minut, dokud cibule nezhnědne.

Mezitím rozpusťte zbývající máslo v pánvi na středně vysoké teplotě spolu s rajčatovou omáčkou, smetanou, solí, kajenským pepřem a garam masalou. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Přikryjte a nechte připravovat 30 minut za občasného míchání. Poté přimíchejte orestovanou cibuli.

Kuřecí prsíčka namarinujte v rostlinném oleji, poté okořeňte tandoori masalou a rozprostřete na plech.

Pečte kuře v předehřáté troubě asi 12 minut, dokud nepřestane být ve středu růžové. Jakmile je hotové, přidejte kuře do omáčky a vařte ještě 5 minut. Poté můžete podávat.

Murg Makhani_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení