Banh Mi

Banh Mi

Suroviny:
- 1/3 šálku mrkve nakrájené na tyčinky
- 1/3 šálku jicama nakrájené na tyčinky
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 3/4 šálku rýžového octa
- 1/4 šálku vody
- 1/4 šálku bílého cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 čajových lžiček omáčky sriracha
- 1 1/2 lžičky česneku v prášku
- 1 lžička čínského koření pěti vůní
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
- Tofu nebo 2 portobello houby (bez nožek), nakrájené na plátky
- 4 lžíce majonézy
- 2 bagety, podélně nakrojené a lehce opečené
- 1/4 šálku tence nakrájené okurky
- 1 paprička jalapeňo, nakrájená na plátky (nebo podle chuti)
- 6 větviček čerstvého koriandru (nebo podle chuti)
- 2 kousky limetky

Postup:
Smíchejte mrkev, jicama a cibuli v malé misce. Dále dejte 1/2 šálku octa, vody a cukru na pánev a nechte na středním ohni. Míchejte asi 1 minutu, doku se cukr nerozpustí. Stáhněte z plotny a tekutinu přelijte přes připravenou zeleninu. Nechte 30 minut v klidu.

Smíchejte zbývající 1/4 šálku octa, rybí omáčku, sójovou omáčku, sriracha omáčku, česnekový prášek, koření pěti vůní, sůl a pepř v pánvi. Přiveďte k varu a nechte cca 3 minuty. Přidejte tofu (houby portobello) a připravujte asi 5 minut. Tofu (houby) vyjměte a okapejte.

Rozložte 1 polévkovou lžíci majonézy na každou polovinu bagety. Umístěte 1/2 tofu na spodní polovinu každé bagety. Odstraňte tekutinu z nakládané zeleniny a rozložte ji na tofu. Rozdělte okurky, jalapeňos a koriandr mezi sendviče. Podle potřeby přidejte další srirachu. Náplň každého sendviče pokapejte limetkou a zakryjte horní polovinou bagety.

Banh Mi_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení