Kachna fesenjan

Kachna fesenjan

Suroviny:
- 8 kachních stehen
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1/4 šálku vody nebo podle potřeby
- 3 polévkové lžíce olivového oleje nebo více podle chuti
- 2 šálky nakrájené cibule
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/8 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 6 šálků kuřecího vývaru nebo více podle potřeby
- 2/3 šálku melasu z granátového jablka (sirup)
- 1/4 šálku medu
- 3 šálky vlašských ořechů

Postup:
Osolte a opepřete kachní stehýnka. Rozpalte rostlinný olej ve velké pánvi na vysokou teplotu. Kachní stehýnka položte do horkého oleje a opékejte 2 až 5 minut. Poté otočte se a opékejte další 2 až 4 minuty, dokud nezhnědnou. Dejte na talíř a zbylý tuk do mísy.

Nalijte vodu do pánve a přiveďte k varu, přičemž dřevěnou lžičkou oškrábejte opečené kousky kachny ze dna pánve. Poté stáhněte z plotny.

Rozpalte asi 2 polévkové lžíce kachního tuku a olivového oleje v holandské troubě (či v normálním hrnci) na střední teplotu. Pražte cibuli 7 až 10 minut do zlatohněda. Přidejte kurkumu, skořici a muškátový oříšek a nechte opékat ještě 1 minutu. Přidejte kuřecí vývar, melasu z granátového jablka, med a směs vody z pánve. Přiveďte k varu.

Rozdrťte vlašské ořechy na jemný prášek.

Pražte vlašské ořechy v pánvi na mírném ohni 2 až 3 minut. Vmíchejte vlašské ořechy do vývaru. Poté vložte do vývaru kachní stehna. Snižte teplotu a nechte dusit 3 až 4 hodiny. Dejte kachnu na servírovací talíř.

Směs s vývarem pak znovu k varu přiveďte a vařte tak dlouho, dokud nezhoustne do konzistence omáčky. Poté omáčkou přelijte kachnu. Můžete ozdobit kousky granátového jablka a ořechů.

Kachna fesenjan_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení