Krevety na medu

Krevety na medu

Suroviny:

  • 1 šálek vody
  • ⅔ šálku bílého cukru
  • ½ šálku vlašských ořechů
  • 4 vaječné bílky
  • ⅔ šálku mochiko (lepkavá rýžová mouka)
  • ¼ šálku majonéza
  • 0,5 kg velkých krevet, loupaných
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 šálek rostlinného oleje na smažení

Postup:

Smíchejte vodu a cukr v malé pánvi. Přiveďte k varu a přidejte vlašské ořechy. Vařte 2 minuty, poté sceďte a nechte vlašské ořechy uschnout.

Z bílku ve středně velké misce ušlehejte pěnu. Olej rozpalte v hluboké pánvi na středně vysoké teplotě. Krevety obalte v mochiko mouce a poté asi 5 minut smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Vytáhněte z oleje a vysušte papírovými ručníky.

Ve středně velké misce smíchejte majonézu, med a slazené kondenzované mléko. Přidejte krevety a promíchejte s omáčkou. Posypejte ořechy a podávejte.

krevety s medem_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení