Krevety na medu

Krevety na medu

Suroviny:

  • 1 šálek vody
  • ⅔ šálku bílého cukru
  • ½ šálku vlašských ořechů
  • 4 vaječné bílky
  • ⅔ šálku mochiko (lepkavá rýžová mouka)
  • ¼ šálku majonéza
  • 0,5 kg velkých krevet, loupaných
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 šálek rostlinného oleje na smažení

Postup:

Smíchejte vodu a cukr v malé pánvi. Přiveďte k varu a přidejte vlašské ořechy. Vařte 2 minuty, poté sceďte a nechte vlašské ořechy uschnout.

Z bílku ve středně velké misce ušlehejte pěnu. Olej rozpalte v hluboké pánvi na středně vysoké teplotě. Krevety obalte v mochiko mouce a poté asi 5 minut smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Vytáhněte z oleje a vysušte papírovými ručníky.

Ve středně velké misce smíchejte majonézu, med a slazené kondenzované mléko. Přidejte krevety a promíchejte s omáčkou. Posypejte ořechy a podávejte.

krevety s medem_web