Kuřecí špízy se Satay omáčkou

Kuřecí špízy se Satay omáčkou, pochoutka, kterou si můžete klidně připravit i doma. Bez receptů bychom se jen velmi těžko dobrali složení asijských omáček. I kdybychom jich ochutnali kila, dosáhnout doma alespoň podobné chuti by nebylo snadné. Od toho jsme tu ale my, abychom nahlédli pod pokličku všem těm asijským pokladům a podělili se s vámi o recepty.

Suroviny na omáčku:
1 plechovka kokosového mléka
½ šálku arašídového másla
½ menší cibule, nastrouhané
1 polévková lžíce tmavé sójové omáčky
2 čajové lžičky hnědého cukru (možno použít třtinový)
½ čajové lžičky paprikových vloček

Suroviny na kuřecí špízy:
600 g kuřecích prsou
2 polévkové lžíce kokosového mléka
2 polévkové lžíce kari pasty
2 čajové lžičky hnědého cukru (možno použít třtinový)
šťáva z 1 limetky

Postup:

Omáčka
Smíchejte kokosové mléko, arašídové máslo, cibuli, sójovou omáčku, hnědý cukr a paprikové vločky v pánvi. Přiveďte k varu a s průběžným mícháním vařte na mírném ohni. Stáhněte z plotny a udržujte teplé.

Kuřecí špízy
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky. Připravte marinádu z kokosového mléka, kari pasty, cukru a limetkové šťávy. Kuřecí maso napíchněte na špejle a potřete marinádou. Marinované maso můžete nechat hodinu odležet. Kuřecí špízy grilujte v troubě krátce 8 až 10 minut rovnoměrně ze všech stran.

Špízy podávejte se Satay omáčkou.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz