Čočka na kari

Čočka na kari

Suroviny:

  • 2 šálky červené čočky
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce kari pasty
  • 1 lžíce kari prášku
  • 1 čajová lžička mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička chilli prášku
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 čajová lžička mletého česneku
  • 1 čajová lžička mletého čerstvého kořene zázvoru
  • 1 plechovka rajčatového protlaku

Postup:

Omytou čočku vložte do hrnce s dostatečným množstvím vody, aby byla celá ponořená. Přiveďte k varu, zakryjte pokličkou, snižte na střední teplotu a vařte cca 15 až 20 minut. Přidávejte vodu během vaření podle potřeby, aby čočka byla stále zalitá. Poté vodu vypusťte.

Rozpalte olej ve velké pánvi na středním ohni. Restujte cibuli asi 20 minut.

Smíchejte kari pastu, kari prášek, kurkumu, kmín, chilli prášek, sůl, cukr, česnek a zázvor ve velké misce. Přimíchejte do cibule. Zvyšte teplotu a za stálého míchání připravujte 1 až 2 minuty.

Přimíchejte rajčatový protlak, odstavte z ohně a vmíchejte do čočky.

Kari čočka_web