Kuřecí s bazalkou

Kuřecí s bazalkou

Suroviny:
- 1/3 šálku kuřecího vývaru
- 1 lžíci ústřicové omáčky
- 1 lžíci sójové omáčky
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžičku bílého cukru
- 1 lžičku hnědého cukru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg kuřecích stehen, bez kůže a kostí, nasekané nahrubo
- ¼ šálku nakrájené cibule
- 4 stroužky česneku, nasekaný
- 2 lžíce nakrájených chilli papriček
- 1 šálek nasekaných listů bazalky

Postup:
Smíchejte kuřecí vývar, ústřicovou, sójovou a rybí omáčku, bílý a hnědý cukr v misce.

Rozpalte olej ve velké pánvi na vysoké teplotě. Přidejte kuřecí a restujte cca 2-3 minuty, dokud neztratí syrovou barvu. Přidejte cibuli, česnek a papričky. Smažte další 2-3 minuty. Přidejte asi lžíci vytvořené omáčkové směsi. Smažte další cca 1 minutu.

Přelijte maso zbytkem směsi. Připravujte ještě další 2-4 minuty. Snižte teplotu na minimum. Poté přidejte bazalku a míchejte asi 20 vteřin.

Podávejte s rýží.

kuřecí s bazalkou_web