Kuřecí s bazalkou

Kuřecí s bazalkou

Suroviny:
- 1/3 šálku kuřecího vývaru
- 1 lžíci ústřicové omáčky
- 1 lžíci sójové omáčky
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžičku bílého cukru
- 1 lžičku hnědého cukru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg kuřecích stehen, bez kůže a kostí, nasekané nahrubo
- ¼ šálku nakrájené cibule
- 4 stroužky česneku, nasekaný
- 2 lžíce nakrájených chilli papriček
- 1 šálek nasekaných listů bazalky

Postup:
Smíchejte kuřecí vývar, ústřicovou, sójovou a rybí omáčku, bílý a hnědý cukr v misce.

Rozpalte olej ve velké pánvi na vysoké teplotě. Přidejte kuřecí a restujte cca 2-3 minuty, dokud neztratí syrovou barvu. Přidejte cibuli, česnek a papričky. Smažte další 2-3 minuty. Přidejte asi lžíci vytvořené omáčkové směsi. Smažte další cca 1 minutu.

Přelijte maso zbytkem směsi. Připravujte ještě další 2-4 minuty. Snižte teplotu na minimum. Poté přidejte bazalku a míchejte asi 20 vteřin.

Podávejte s rýží.

kuřecí s bazalkou_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení