Kuřecí Jalfrezi

Kuřecí Jalfrezi

Suroviny:
- 4 čajové lžičky rostlinného oleje
- 1 velkou cibuli nasekanou najemno
- 3 stroužky nasekaného česneku
- 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku
- 2 nakrájená rajčata
- 1 čajovou lžičku bílého octa
- 1 čajovou lžičku mleté kurkumy
- ½ čajové lžičky mletého kmínu
- ½ čajové lžičky mletého koriandru
- ½ čajové lžičky chilli koření
- ½ čajové lžičky garam masala směsi
- 1 nasekanou malou červenou papriku
- 0,5 kg nakrájeného vařeného (pečeného) kuřete
- sůl podle chuti
- 4 snítky čerstvého koriandru, na ozdobení

Postup:
Rozehřejte olej ve velké pánvi na mírném ohni, přisypejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezměkne. Přimíchejte rajčatový protlak, rajčata a ocet. Okořeňte kurkumou, kmínem, koriandrem, chilli kořením a směsí garam masala. Řádně promíchejte a vařte asi 10 minut.

Přidejte červené papriky a kuře. Snižte teplotu a vařte 6 až 8 minut, dokud se kuře neprohřeje. Osolte, ozdobte koriandrem a můžete servírovat.

kuřecí Jalfarezi_web