Halva z pšeničné mouky

Halva z pšeničné mouky

Suroviny:
- 1 a ½ šálku vody
- 1 šálek bílého cukru
- ¼ šálku růžové vody (voda s vůní lístků růže)
- 1/3 čajové lžičky mletého kardamomu
- 1 špetku šafránu
- ½ šálku másla
- 1 a ½ šálku víceúčelové mouky (hladká mouka)

Postup:
Vodu s cukrem vlijte do menšího hrnce a přiveďte k varu, míchejte, dokud se cukr nerozpustí a ze směsi se nestane sirup. Přimíchejte růžovou vodu, kardamom a šafrán. Snižte teplotu a přikryjte, aby sirup zůstal horký.

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni. Přidejte mouku a míchejte asi 1 minutu, dokud se ze směsi nestane jemná pasta. Za stálého míchání vařte, dokud pasta nezhnědne, cca 10 až 15 minut.

Stáhněte směs z plotny. Postupně zašlehávejte do horkého sirupu nejméně 4 minuty, dokud se sirup nevstřebá a směs nevytvoří hladkou, jemnou pastu.

Rozetřete směs do velké misky a nechte zchladnou při pokojové teplotě asi 20 minut.

persian halva_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení