Halva z pšeničné mouky

Halva z pšeničné mouky

Suroviny:
- 1 a ½ šálku vody
- 1 šálek bílého cukru
- ¼ šálku růžové vody (voda s vůní lístků růže)
- 1/3 čajové lžičky mletého kardamomu
- 1 špetku šafránu
- ½ šálku másla
- 1 a ½ šálku víceúčelové mouky (hladká mouka)

Postup:
Vodu s cukrem vlijte do menšího hrnce a přiveďte k varu, míchejte, dokud se cukr nerozpustí a ze směsi se nestane sirup. Přimíchejte růžovou vodu, kardamom a šafrán. Snižte teplotu a přikryjte, aby sirup zůstal horký.

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni. Přidejte mouku a míchejte asi 1 minutu, dokud se ze směsi nestane jemná pasta. Za stálého míchání vařte, dokud pasta nezhnědne, cca 10 až 15 minut.

Stáhněte směs z plotny. Postupně zašlehávejte do horkého sirupu nejméně 4 minuty, dokud se sirup nevstřebá a směs nevytvoří hladkou, jemnou pastu.

Rozetřete směs do velké misky a nechte zchladnou při pokojové teplotě asi 20 minut.

persian halva_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz