Kuře Karahi

Kuře Karahi

Suroviny:
- ½ šálku slunečnicového oleje
- 1 celé kuře rozdělené na menší části (bez vnitřností)
- ½ šálku vody
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 a ½ lžičky soli
- 1 a ½ lžičky zázvoru a česnekové pasty
- ½ lžičky chilli prášku
- ¼ lžičky mleté kurkumy
- 6 rajčat, nahrubo nakrájených
- 4 zelené chilli papričky, nasekané najemno
- hrst čerstvých lístků koriandru, nasekaných najemno

Postup:
Rozpalte olej ve velké pánvi na vysokou teplotu. Přidejte kousky kuřete a opékejte cca 5 minut, dokud maso nezhnědne. Přidejte vodu, kmín, sůl, zázvor a česnekovou pastu, chilli prášek a kurkumu. Vařte asi 30 vteřin.

Přimíchejte rajčata a zelené chilli papričky. Snižte teplotu na minimum, přikryjte pokličkou a vařte cca 30 minut (kuře uvnitř by mělo mít teplotu cca 74 °C).

Posypte lístky koriandru a ještě lehce povařte cca 30 vteřin.

Kuře karahi_web