Hovězí Kushiyaki

Hovězí Kushiyaki

Suroviny:
- 2 a ½ lžíce Mirin (japonské sladké rýžové víno)
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- ⅓ šálku sójové omáčky
- ⅛ lžičky glutamátu sodného
- ⅓ šálku bílého cukru
- 0,5 kg steaku z hovězí svíčkové, nakrájené na tenké plátky či menší kousky
- 3 jarní cibulky, nakrájené
- bambusové špejle na špízy

Postup:
V misce smíchejte mirin, česnek, sójovou omáčku, glutamát a cukr. Zamíchejte tak, aby se cukr rozpustil. Vložte hovězí a jarní cibulku do marinády, promíchejte a nechte stát 30 minut. Namočte bambusové špízy do vody.

Předehřejte grilovací troubu. Maso a cibulku napíchněte na spízy. Vložte špízy na plech. Dejte do trouby grilovat. Grilujte na střední až vysoké teplotě, asi tři minuty na každé straně.

Možno ozdobit pažitkou.

hovězí kushiyaki_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení