Kuřecí na másle

Kuřecí na másle

Suroviny:

  • 1 šálek másla
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 3 šálky smetany ke šlehání
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička kajenského pepře
  • 1 čajová lžička garam masaly
  • 0,7 kg kuřecích prsou bez kosti, nakrájené na kousky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce tandoori masaly

Postup:

Předehřejte troubu na 190° Celsia.

Na střední pánvi rozpusťte několik lžíc másla. Přimíchejte cibuli a česnek a pomalu pražte asi 15 minut, dokud cibule nekaramelizuje do tmavě hnědé barvy.

Mezitím rozpusťte zbývající máslo v hrnci na středně vysokou teplotu spolu s rajčatovou omáčkou, smetanou, solí, kajenským pepřem a garam masalou. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu, přikryjte a za občasného míchání nechte dusit asi 30 minut. Poté vmíchejte karamelizovanou směs.

Mezitím promíchejte nakrájená kuřecí prsa s rostlinným olejem, poté dochuťte tandoori masalou a rozložte na plech.

Kuřecí maso pečte v předehřáté troubě asi 12 minut. Jakmile je hotové, přidejte maso do omáčky a před podáváním nechte ještě 5 minut povařit.

Kuřecí na másle_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení