Kuřecí na másle

Kuřecí na másle

Suroviny:

  • 1 šálek másla
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 3 šálky smetany ke šlehání
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička kajenského pepře
  • 1 čajová lžička garam masaly
  • 0,7 kg kuřecích prsou bez kosti, nakrájené na kousky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce tandoori masaly

Postup:

Předehřejte troubu na 190° Celsia.

Na střední pánvi rozpusťte několik lžíc másla. Přimíchejte cibuli a česnek a pomalu pražte asi 15 minut, dokud cibule nekaramelizuje do tmavě hnědé barvy.

Mezitím rozpusťte zbývající máslo v hrnci na středně vysokou teplotu spolu s rajčatovou omáčkou, smetanou, solí, kajenským pepřem a garam masalou. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu, přikryjte a za občasného míchání nechte dusit asi 30 minut. Poté vmíchejte karamelizovanou směs.

Mezitím promíchejte nakrájená kuřecí prsa s rostlinným olejem, poté dochuťte tandoori masalou a rozložte na plech.

Kuřecí maso pečte v předehřáté troubě asi 12 minut. Jakmile je hotové, přidejte maso do omáčky a před podáváním nechte ještě 5 minut povařit.

Kuřecí na másle_web