Krevety Malai Curry

Krevety Malai Curry

Suroviny:
- ¼ lžičky semen kardamomu
- 3 + 4 celé kousky hřebíčku
- 3 + 2 tyčinky skořice
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 4 zelené kardamomové lusky
- 1 cibule, nasekaná
- 1 ¼ lžičky zázvorové pasty
- 1 ¼ lžičky česnekové pasty
- ½ lžičky mleté kurkumy
- ¼ lžička kajenského pepře
- ½ šálku jemně nasekaného rajčete
- ½ šálku vody
- 1 šálek kokosového mléka
- 0,5 kg tygřích krevet, loupané
- 1 lžička ghee (másla)

Postup:
Připravte si čerstvou garamo masalu: v mlýnku na kávu rozemelte semena kardamonu, 3 celé hřebíček a 3 tyčinky skořice na jemný prášek. Dejte stranou.

Rozpalte olej v pánvi na mírném ohni. Přidejte 4 celé hřebíčky, 4 kardamomové lusky a 2 tyčinky skořice a smažte několik sekund (dejte pozor, protože hřebíček má tendenci vyskakovat z pánve). Vmíchejte cibuli a snižte teplotu. Restujte asi 5 minut. Přidejte zázvorovou pastu a česnekovou pastu a připravujte 2 minuty za stálého míchání.

Přidejte kurkumu a kajenský pepř. Poté nakrájená rajčata a vařte asi 5 minut, dokud nebudou rajčata měkká. Nalijte vodu, zakryjte pokličkou a vařte dalších 5 minut.

Nalijte kokosové mléko a dobře promíchejte. Přidejte krevety. Směs posypte téměř veškerým čerstvým práškem garam masala. Můžete nechat špetku jako ozdobu. Za stálého míchání připravujte, nezakrývejte kvůli kokosovému mléku.

Jakmile jsou krevety růžové a uvařené, přidejte máslo. Stáhněte z plotny. Sevírujte, můžete posypat nasekanými lístky koriandru.

Malai Curry krevety_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení