Krevety Malai Curry

Krevety Malai Curry

Suroviny:
- ¼ lžičky semen kardamomu
- 3 + 4 celé kousky hřebíčku
- 3 + 2 tyčinky skořice
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 4 zelené kardamomové lusky
- 1 cibule, nasekaná
- 1 ¼ lžičky zázvorové pasty
- 1 ¼ lžičky česnekové pasty
- ½ lžičky mleté kurkumy
- ¼ lžička kajenského pepře
- ½ šálku jemně nasekaného rajčete
- ½ šálku vody
- 1 šálek kokosového mléka
- 0,5 kg tygřích krevet, loupané
- 1 lžička ghee (másla)

Postup:
Připravte si čerstvou garamo masalu: v mlýnku na kávu rozemelte semena kardamonu, 3 celé hřebíček a 3 tyčinky skořice na jemný prášek. Dejte stranou.

Rozpalte olej v pánvi na mírném ohni. Přidejte 4 celé hřebíčky, 4 kardamomové lusky a 2 tyčinky skořice a smažte několik sekund (dejte pozor, protože hřebíček má tendenci vyskakovat z pánve). Vmíchejte cibuli a snižte teplotu. Restujte asi 5 minut. Přidejte zázvorovou pastu a česnekovou pastu a připravujte 2 minuty za stálého míchání.

Přidejte kurkumu a kajenský pepř. Poté nakrájená rajčata a vařte asi 5 minut, dokud nebudou rajčata měkká. Nalijte vodu, zakryjte pokličkou a vařte dalších 5 minut.

Nalijte kokosové mléko a dobře promíchejte. Přidejte krevety. Směs posypte téměř veškerým čerstvým práškem garam masala. Můžete nechat špetku jako ozdobu. Za stálého míchání připravujte, nezakrývejte kvůli kokosovému mléku.

Jakmile jsou krevety růžové a uvařené, přidejte máslo. Stáhněte z plotny. Sevírujte, můžete posypat nasekanými lístky koriandru.

Malai Curry krevety_web