UPOZORNĚNÍ: Z důvodů velkého přetížení přepravních společností se můžou prodlužovat dodací doby objednávek.

Cizrna s bramborem

Cizrna s bramborem

Suroviny:
- 1 šálkem sušené černé cizrny (garbanzo fazole)
- 1 ½ lžičky soli
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 litr vody
- 1 cibule, nasekaná
- 1 stroužek česneku, pasírovaný
- 1 kus nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3 polévkové lžíce vody
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- ¼ lžičky semínek kmínu
- 2 špetky asafoetidového prášku
- 4 brambory, loupané nakrájené na čtvrtky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masaly
- ¼ lžičky mletá kurkumy
- ¼ lžičky kajenského pepře
- 2 šálky vody
- 3 polévkové lžíce tamarindové pasty nebo více podle chuti

Postup:
Omyjte cizrnu ve studené vodě. Smíchejte cizrnu s ½ lžičky soli a jedlou sodou, přidejte 1 litr vody. Nechte namočit po dobu 24 hodin. Poté slejte.

Smíchejte cibuli, česnek a zázvor, přidejte 3 lžíce vody a rozmixujte na jemnou pastu.

Rozpalte olej v hrnci na střední teplotě. Přidejte kmín a asafoetidu. Pražte po dobu asi 1 minuty. Přidejte cibulovou pastu do hrnce. Připravujte za stálého míchání asi 5 minut.

Přimíchejte cizrnu, brambory, 1 lžičku soli, koriandr, garam masalu, kurkumu a kajenský pepř. Přidejte 2 šálky vody. Přiveďte k varu a přikryjte pokličkou. Snižte teplotu a nechte dusit asi 1 hodinu. Poté přidejte tamarindovou pastu a vařte ještě asi 10 minut.

cizrna s bramborem_web2