Cizrna s bramborem

Cizrna s bramborem

Suroviny:
- 1 šálkem sušené černé cizrny (garbanzo fazole)
- 1 ½ lžičky soli
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 litr vody
- 1 cibule, nasekaná
- 1 stroužek česneku, pasírovaný
- 1 kus nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3 polévkové lžíce vody
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- ¼ lžičky semínek kmínu
- 2 špetky asafoetidového prášku
- 4 brambory, loupané nakrájené na čtvrtky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masaly
- ¼ lžičky mletá kurkumy
- ¼ lžičky kajenského pepře
- 2 šálky vody
- 3 polévkové lžíce tamarindové pasty nebo více podle chuti

Postup:
Omyjte cizrnu ve studené vodě. Smíchejte cizrnu s ½ lžičky soli a jedlou sodou, přidejte 1 litr vody. Nechte namočit po dobu 24 hodin. Poté slejte.

Smíchejte cibuli, česnek a zázvor, přidejte 3 lžíce vody a rozmixujte na jemnou pastu.

Rozpalte olej v hrnci na střední teplotě. Přidejte kmín a asafoetidu. Pražte po dobu asi 1 minuty. Přidejte cibulovou pastu do hrnce. Připravujte za stálého míchání asi 5 minut.

Přimíchejte cizrnu, brambory, 1 lžičku soli, koriandr, garam masalu, kurkumu a kajenský pepř. Přidejte 2 šálky vody. Přiveďte k varu a přikryjte pokličkou. Snižte teplotu a nechte dusit asi 1 hodinu. Poté přidejte tamarindovou pastu a vařte ještě asi 10 minut.

cizrna s bramborem_web2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení