Kala Chana

Kala Chana

Suroviny:
- 1 a ½ šálku fazolí garbanzo (kala chana)
- 3 šálky vody, dále dle potřeby
- 2 rajčata, nakrájená najemno
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 1 jalapeno paprička, nakrájená najemno
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mleté kurkumy
- ½ lžičky mleté červené chilli papričky
- 4 sušené červené chilli papričky (nebo volitelně)
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 lžíce nakrájené cibule na ozdobu

Postup:
Vložte fazole do velké mísy. Přelijte vodou tak, aby byly plně namočeny. Nechte namočit po dobu cca 8 hodin (přes noc). Poté důkladně opláchněte a zbavte vody.

Do většího hrnce dejte fazole, 3 šálky vody, rajčata, 1 najemno nasekanou cibuli, jalapeno papričku, olej, sůl, kurkumu, mletou chilli papričku a celé sušené chilli papričky. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Vařte, dokud nebudou fazole jemné cca 3-4 hodiny. Je-li to potřeba přidejte vodu tak, aby na dně hrnce byl vždy asi centimetr a půl vody.

Ozdobte koriandrem a nakrájenou cibulí. Možno dozdobit také plátkem citronu či limetky.

Kala chana_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení