Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

Suroviny:
- 1,5 kg jehněčích kotletek
- 2 stroužky česneku, nasekaný
- 1 lžičku česneku v prášku
- 1 špetku chilli koření v prášku
- 2 lžíce cukru
- čerstvě mletý černý pepř, dle chuti
- sůl dle chuti
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru (volitelně)
- 2 kousky limetky
- 2 kousky citronu

Postup:
Jehněčí kotlety vložte do zapékací mísy (pekáč) a ochuťte česnekem, česnekovým práškem, chilli práškem, cukrem, solí a pepřem. Pokapejte limetkovou šťávou z limetky, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Přikryjte a dejte přes noc chladit do lednice.

Předehřejte troubu na 200°C. Mezitím vytáhněte maso z lednice a nechte při pokojové teplotě.

Pečte v předehřáté troubě odkryté. Pro střední propečení cca 20 minut, pro úplné propečení cca 30 minut. Před podáváním pokapejte šťávou z limetky a šťávou z citronu. Můžete ozdobit koriandrem.

jehněčí kotlety_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení