Besan Ladoo

Besan Ladoo

Suroviny:
- ¼ šálku ghí másla (přepuštěné máslo)
- 2 šálky cizrnové mouky
- ½ šálku drceného sladkého kokosu (volitelně)
- 3 lžíce mletých mandlí
- ½ šálku cukru moučka
- ½ lžičky mletého kardamomu

Postup:
Rozpalte ghí ve wok pánvi na mírném ohni. Nasypte cizrnovou mouku o opékejte cca 10 minut. Směs by měla mít konzistenci pasty, nikoli prášku.

Stáhněte směs z tepla a nechte lehce ochladit, dokud nebude teplá, nikoli horká. Namelte kokos v mlýnku na kávu. Do pánve přidejte mleté mandle, cukr moučku, mletý kokos a mletý kardamom. Důkladně promíchejte.

Ze směsi vytvarujte kuličky, dokud je ještě teplá. Dejte do vzduchotěsné nádoby a nechte ležet 2 až 3 hodiny, aby zcela vychladly. Poté jsou ihned ke konzumaci, po několika hodinách však chutnají lépe.

Možno ozdobit kousky ořechů.

besan ladoo_web