Besan Ladoo

Besan Ladoo

Suroviny:
- ¼ šálku ghí másla (přepuštěné máslo)
- 2 šálky cizrnové mouky
- ½ šálku drceného sladkého kokosu (volitelně)
- 3 lžíce mletých mandlí
- ½ šálku cukru moučka
- ½ lžičky mletého kardamomu

Postup:
Rozpalte ghí ve wok pánvi na mírném ohni. Nasypte cizrnovou mouku o opékejte cca 10 minut. Směs by měla mít konzistenci pasty, nikoli prášku.

Stáhněte směs z tepla a nechte lehce ochladit, dokud nebude teplá, nikoli horká. Namelte kokos v mlýnku na kávu. Do pánve přidejte mleté mandle, cukr moučku, mletý kokos a mletý kardamom. Důkladně promíchejte.

Ze směsi vytvarujte kuličky, dokud je ještě teplá. Dejte do vzduchotěsné nádoby a nechte ležet 2 až 3 hodiny, aby zcela vychladly. Poté jsou ihned ke konzumaci, po několika hodinách však chutnají lépe.

Možno ozdobit kousky ořechů.

besan ladoo_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení