Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Suroviny:
- 0,5 kg hovězí svíčkové
- ¼ šálku sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibuli, nakrájenou na proužky
- 1 červenou papriku, nakrájenou na kostičky
- 1 zelenou papriku, nakrájenou na kostičky
- 2 rajčata, nakrájenou na kostičky
- 1 jarní cibulku, nasekanou (volitelně)

Postup:
Steak ze svíčkové nakrájejte na proužky.

Smíchejte sójovou omáčku, cukr, kukuřičný škrob a zázvor v míse. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Dejte steaky do marinády.

Rozpalte 1 lžíci oleje ve wok pánvi na středním ohni. Vložte maso do oleje a smažte ze všech stran cca 3 minuty, dokud není dohněda. Přidejte cibuli a smažte spolu s masem cca 2 minuty. Poté přidejte papriky a smažte další 2 minuty, dokud papriky lehce nezměknout. Nakonec přidejte rajčata a vše řádně zamíchejte.

Před servírováním můžete ozdobit jarní cibulkou.

hovězí na paprice_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení