Osobní odběr ve skladu ve Valašském Meziříčí je opět aktivní - je možno platit pouze bezkontaktně platebními kartami. Zásilkovny jsou aktivní - pouze v omezeném množství poboček.

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Suroviny:
- 0,5 kg hovězí svíčkové
- ¼ šálku sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibuli, nakrájenou na proužky
- 1 červenou papriku, nakrájenou na kostičky
- 1 zelenou papriku, nakrájenou na kostičky
- 2 rajčata, nakrájenou na kostičky
- 1 jarní cibulku, nasekanou (volitelně)

Postup:
Steak ze svíčkové nakrájejte na proužky.

Smíchejte sójovou omáčku, cukr, kukuřičný škrob a zázvor v míse. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Dejte steaky do marinády.

Rozpalte 1 lžíci oleje ve wok pánvi na středním ohni. Vložte maso do oleje a smažte ze všech stran cca 3 minuty, dokud není dohněda. Přidejte cibuli a smažte spolu s masem cca 2 minuty. Poté přidejte papriky a smažte další 2 minuty, dokud papriky lehce nezměknout. Nakonec přidejte rajčata a vše řádně zamíchejte.

Před servírováním můžete ozdobit jarní cibulkou.

hovězí na paprice_web