Hovězí Kushiyaki
Suroviny:
 - 2 a ½ lžíce Mirin (japonské sladké rýžové víno)
 - 1 stroužek česneku, nasekaný
 - ⅓ šálku sójové omáčky
 - ⅛ lžičky glutamátu sodného
 - ⅓ šálku bílého cukru
 - 0,5 kg steaku z hovězí svíčkové, nakrájené na tenké plátky či menší kousky
 - 3 jarní cibulky, nakrájené
 - bambusové špejle na špízy
Postup:
 V misce smíchejte mirin, česnek, sójovou omáčku, glutamát a cukr. Zamíchejte tak, aby se cukr rozpustil. Vložte hovězí a jarní cibulku do marinády, promíchejte a nechte stát 30 minut. Namočte bambusové špízy do vody.
Předehřejte grilovací troubu. Maso a cibulku napíchněte na spízy. Vložte špízy na plech. Dejte do trouby grilovat. Grilujte na střední až vysoké teplotě, asi tři minuty na každé straně.
Možno ozdobit pažitkou.

