Caldereta

Caldereta

Suroviny:
- 1 kg hovězí krkovice na kostičky
- 30 dkg klobásy Chorizo
- ¼ šálku nasekaného česneku
- ¼ šálku bílého octa
- ¼ šálku sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje (nebo dle potřeby)
- 1 nakrájené cibule
- 1 nakrájené zelené papriky
- 3 šálky rajčatové omáčky
- 2 šálky oloupaných brambor nasekaných na kostičky
- 1 šálek konzervovaného hrášku
- 1 čajovou lžičku soli
- 1 čajovou lžičku mletého černého pepře

Postup:
Smíchejte hovězí krkovici, chorizo, česnek, ocet a sójovou omáčku na pánvi. Míchejte asi 20 minut na mírném ohni, dokud hovězí nezhnědne a tekutina se nevypaří. Stáhněte z plotny.

Rozehřejte olivový olej v hrnci na mírném ohni. Osmahněte cibuli a zelenou papriku cca 5 až 10 minut, dokud cibulka nezesklovatí. Přidejte rajčatovou omáčku a nechte vařit 3 až 5 minut, dokud se tekutina lehce neodpaří.

Přimíchejte směs s hovězím a klobásou do směsí s rajčatovou omáčkou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a středně-nízkou, zakryjte pokličkou a vařte 30 až 40 minut.

Do dušeného masa přimíchejte brambory, hrášek, sůl a pepř. Vařte 20 až 30 minut, dokud hovězí maso nebude měkké a brambory se neuvaří. V případě potřeby přidejte vodu.

Caldereta_web