Caldereta

Caldereta

Suroviny:
- 1 kg hovězí krkovice na kostičky
- 30 dkg klobásy Chorizo
- ¼ šálku nasekaného česneku
- ¼ šálku bílého octa
- ¼ šálku sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje (nebo dle potřeby)
- 1 nakrájené cibule
- 1 nakrájené zelené papriky
- 3 šálky rajčatové omáčky
- 2 šálky oloupaných brambor nasekaných na kostičky
- 1 šálek konzervovaného hrášku
- 1 čajovou lžičku soli
- 1 čajovou lžičku mletého černého pepře

Postup:
Smíchejte hovězí krkovici, chorizo, česnek, ocet a sójovou omáčku na pánvi. Míchejte asi 20 minut na mírném ohni, dokud hovězí nezhnědne a tekutina se nevypaří. Stáhněte z plotny.

Rozehřejte olivový olej v hrnci na mírném ohni. Osmahněte cibuli a zelenou papriku cca 5 až 10 minut, dokud cibulka nezesklovatí. Přidejte rajčatovou omáčku a nechte vařit 3 až 5 minut, dokud se tekutina lehce neodpaří.

Přimíchejte směs s hovězím a klobásou do směsí s rajčatovou omáčkou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a středně-nízkou, zakryjte pokličkou a vařte 30 až 40 minut.

Do dušeného masa přimíchejte brambory, hrášek, sůl a pepř. Vařte 20 až 30 minut, dokud hovězí maso nebude měkké a brambory se neuvaří. V případě potřeby přidejte vodu.

Caldereta_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení