Krevety na česneku

Krevety na česneku

Suroviny:
- 2 ½ lžíce rostlinného oleje
- ¼ šálku vody
- 1 šálek zelí
- 1 lžíce pasírovaného česneku
- 2 šálky loupaných krevet
- 2 lžičky drcených vloček červené papriky
- 2 lžíce nakrájené cibule
- 1 lžíce nasekané čerstvého koriandru
- 1 lžíce sojové omáčky

Postup:
Rozpalte 1 lžíci oleje v pánvi na střední teplotu. Přidejte zelí a 1 lžíci vody, smažte 30 vteřin. Vyjmněte zelí a odložte na talíř.

Rozpalte zbytek oleje na vysoké teplotě. Vložte krevety a česnek na pánev a míchejte, dokud krevety nezrůžoví a česnek lehce nezhnědne. Přidejte paprikové vločky, cibuli, koriandr, sojovou omáčku a zbytek vody. Smažte asi 10 vteřin. Poté přelijte horkou směs přes odložené zelí.

Krevety na česneku_web