Cap Cai s arašídy

Cap Cai s arašídy

Suroviny:
- 1 kg loupaných krevet
- 2 velké papriky
- 1 a ½ šálku nasekané brokolice
- 1 velkou cibuli nakrájenou
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 4 stroužky nasekaného česneku
- 3 jarní cibulky (možno použít pórek)
- ¼ šálku rýžového octa
- 2/3 šálku vody
- ¾ šálku pražených arašídů
- 1/3 šálku hoisin omáčky
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- sůl dle chuti

Postup:
Rozehřejte olej ve velké pánvi na mírném ohni. Přidejte česnek a cibuli a orestujte. Vložte papriku, brokolici, jarní cibulku a restujte 5 až 7 minut.

Nalijte ocet a vařte asi 3 minuty, dokud se neodpaří. Přilijte vodu, vložte krevety a vařte 10 až 15 minut, dokud krevety nezrůžoví (nesmí být průhledné).

Rozmíchejte kukuřičný škrob v hoisin omáčce a přidejte do pánve. Míchejte do zhoustnutí. Nakonec přisypte arašídy.

Před servírováním možno dochutit solí.

capcai_web