Wasabi-chilli guláš

Wasabi-chilli guláš

Suroviny:
- 4 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 cibule, nasekané
- 4 stroužky česneku, pasírovaný
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 0,3 kg pikantní italské klobásy
- 1 plechovka loupaných a nakrájených rajčat se šťávou
- 1 plechovka nebo láhev tmavého piva
- 1 šálek silné vařené kávy
- 2 plechovky rajčatové pasty
- cca 1 plechovka hovězího vývaru
- ¼ šálku chilli prášku
- 1 lžíce mletého kmínu
- ¼ šálku hnědého cukru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 1 polévková lžíce wasabi pasty
- 3 plechovky fazolí
- 2 chilli papričky anaheim, nasekané
- 1 paprička serrano, nasekaná
- 1 paprička habanero, nakrájená na plátky

Postup:
Rozehřejte 2 lžíce oleje ve velkém hrnci na mírné teplotě. Vmíchejte cibuli, česnek, hovězí maso a klobásu, připravujte, dokud maso nezhnědne. Předejte rajčata, pivo, kávu, rajčatovou pastu a vývar. Ochuťte chilli, kmínem, cukrem, oreganem, kajenským pepřem, koriandrem, solí a wasabi. Přimíchejte jednu plechovku fazolí, přiveďte k varu, poté snižte teplo, přikryjte pokličkou a duste.

Ve velké pánvi na mírném ohni rozehřejte zbývající olej. Vložte papričky anaheim, serrano a habanero a smažte 5 až 10 minut. Zamíchejte do hrnce a vařte 2 hodiny.

Přimíchejte zbývající 2 plechovky fazolí a vařte dalších 45 minut.

Wasabi-chilli guláš_web