Ayam Masak Merah

Ayam Masak Merah

Suroviny:
- 1 celé kuře, rozdělené na 8 kusů
- 1 lžička mleté kurkumy
- sůl podle chuti
- ¼ šálku sušených červených chilli papriček
- 3 čerstvé červené chilli papričky, jemně nasekané
- 4 stroužky česneku, pasírovaný
- 1 červená cibule, nasekaná
- 1 plátek čerstvého kořene zázvoru
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 tyčinka skořice
- 2 celé hvězdice anýzu (badyán)
- 5 celých hřebíčků
- 5 kardamomových semínek
- 2 rajčata, nakrájená na plátky
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička bílého cukru (nebo podle chuti)
- ½ šálku vody

Postup:
Kuře okořeňte kurkumou a solí a dejte stranou. Namočte sušené červené chilli papričky do horké vody, dokud nezměknou. V míse smíchejte změklé chilli papričky, čerstvé červené chilli papričky, česnek, cibuli a zázvor. Rozmíchejte do pasty.

Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Kuře opečte, dokud není ze všech stran zlatavé. Vyjměte kuře z pánve a odložte stranou. Odstraňte přebytečný olej z pánve a ponechejte asi 1 polévkovou lžíci. Osmahněte chilli pastu se skořicí, badyánem, hřebíčkem a kardamomovými semínky. Vraťte kuře na pánev. Přidejte vodu (v případě potřeby více). Přimíchejte rajčata, kečup a cukr. Přiveďte k varu, poté snižujte teplotu na středně-nízkou a nechte vařit asi 15 minut, dokud kuře není hotově (již není u kosti růžové). Podávejte horké.

Ayam Masak Merah_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení