Ayam Masak Merah

Ayam Masak Merah

Suroviny:
- 1 celé kuře, rozdělené na 8 kusů
- 1 lžička mleté kurkumy
- sůl podle chuti
- ¼ šálku sušených červených chilli papriček
- 3 čerstvé červené chilli papričky, jemně nasekané
- 4 stroužky česneku, pasírovaný
- 1 červená cibule, nasekaná
- 1 plátek čerstvého kořene zázvoru
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 tyčinka skořice
- 2 celé hvězdice anýzu (badyán)
- 5 celých hřebíčků
- 5 kardamomových semínek
- 2 rajčata, nakrájená na plátky
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička bílého cukru (nebo podle chuti)
- ½ šálku vody

Postup:
Kuře okořeňte kurkumou a solí a dejte stranou. Namočte sušené červené chilli papričky do horké vody, dokud nezměknou. V míse smíchejte změklé chilli papričky, čerstvé červené chilli papričky, česnek, cibuli a zázvor. Rozmíchejte do pasty.

Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Kuře opečte, dokud není ze všech stran zlatavé. Vyjměte kuře z pánve a odložte stranou. Odstraňte přebytečný olej z pánve a ponechejte asi 1 polévkovou lžíci. Osmahněte chilli pastu se skořicí, badyánem, hřebíčkem a kardamomovými semínky. Vraťte kuře na pánev. Přidejte vodu (v případě potřeby více). Přimíchejte rajčata, kečup a cukr. Přiveďte k varu, poté snižujte teplotu na středně-nízkou a nechte vařit asi 15 minut, dokud kuře není hotově (již není u kosti růžové). Podávejte horké.

Ayam Masak Merah_web