Tapioková mouka 400 g
Kód: 13252Detailní popis produktu
Tapioková mouka je jemný škrob získávaný z oddenku manioku, tropické rostliny původem z Jižní Ameriky. Vzhledem i využitím může tapioka připomínat brambory nebo batáty, avšak její výhodou je zcela bezlepkové složení, díky čemuž je skvělou alternativou pšeničné mouky pro osoby s celiakií nebo při bezlepkové dietě.
Tapioková mouka se výborně hodí pro pečení, zahušťování omáček a přípravu sladkých i slaných pokrmů. Dokáže také nahradit vaječný bílek při přípravě těsta a přidává mu pružnost. Díky svým expanzním vlastnostem (zvětšení objemu při zahřátí) se často používá ke zlepšení struktury a nadýchanosti pečiva – například při výrobě chleba nebo sušenek.
Tento univerzální tapiokový škrob ocení nejen ti, kdo dodržují bezlepkovou dietu, ale i všichni, kdo rádi experimentují s lehčími a zdravějšími variantami mouky při vaření a pečení.
Tapiokový škrob má jedinečné expanzní (zvětšuje objem) vlastnosti, které se mohou uplatnit při pečení a smažení pekařských výrobků. Pro zvýšení objemu u chleba je vhodný přídavek ¼ – ½ šálku tapiokového škrobu, při použití rýžové mouky je nejvhodnější náhrada ¾ šálku rýžové mouky 1 šálkem tapiokového škrobu.
Složení: tapioka
| Výživové údaje na 100 g výrobku | |
| Energie | 1480 kJ/ 348 kcal | 
| Tuky | 0 g | 
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g | 
| Sacharidy | 87 g | 
| z toho cukry | 0 g | 
| Bílkoviny | 0 g | 
| Sůl | 0,02 g | 
Hmotnost: 400 g
Země původu: Thajsko
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Mouka a tapioka | 
|---|---|
| Hmotnost: | 0.42 kg | 
| EAN: | 8728200404160 | 
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

 
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                    
    
    
     
                                                                                                                                    
    
    
            