Zeleninový Lo Mein

Chutně, asijsky, bez masa. S nudlemi a zeleninou, přesně tak si dnes společně můžeme uvařit. Náš recept dnes přináší chod s názvem Lo Mein. Obnáší nějaké to krájení, což si zelenina většinou žádá a pak už jen pár kulinářských kouzel a skvělý pokrm je na světě

Suroviny (4 porce):

  • 250 g nudlí, uvařených
  • 1/4 šálku rostlinného oleje
  • 2 šálky čerstvých nakrájených hub
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 šálek nastrouhané mrkve
  • půl šálku nakrájené červené papriky
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 2 šálky fazolových klíčků
  • půl šálku nakrájené zelené cibulky
  • 1 hrnek kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/4 šálku hoisin omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky kari

Postup:

Ve woku rozpalte rostlinný olej, přidejte houby, mrkev, papriku, cibuli a česnek. Za stálého míchání restujte do měkka. Přidejte fazolové klíčky a zelenou cibulku. Smažte cca 1 minutu.
 
Smíchejte v misce vývar a kukuřičný škrob, vlijte do wok pánve. Nakonec vmíchejte hoisin omáčku, sójovou omáčku, med, zázvor, kajenský pepř a kari. Směs za stálého míchání vařte dokud nezhoustne. 
 
Přidejte uvařené nudle, důkladně promíchejte a můžete servírovat.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz