Singapurské nudle s kuřecím
Suroviny:
- balík čínských vaječných nudlí
- ¼ šálku arašídového oleje
- 6 stroužků česneku, nasekaný
- 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžičky drcených vloček z červené papriky
- 0,5 kg kuřecích prsou, na menší kousky
- 1/3 šálku nasekané jarní cibulky
- 2/3 šálku nastrouhané mrkve
- 2/3 šálku nastrouhané papriky
- 1 plechovku vodních kaštanů bez nálevu
- 2 plechovky slaměných hub bez nálevu
- ¼ šálku arašídového másla
- ¼ šálku ústřicové omáčky
- 3 lžíce kari prášku
- 2 lžičky sójové omáčky
Postup:
Uvařte nudle v osolené vodě. Poté slijte a nechte stranou.
Rozpalte arašídový olej ve wok pánvi na vysokou teplotu. Přidejte česnek, zázvor a paprikové vločky. Restujte, dokud není česnek dozlatova. Přidejte kuřecí, jarní cibulku, mrkev a papriku. Smažte cca 5 minut tak, aby kuřecí již nebylo narůžovělé. Přimíchejte vodní kaštany, houby, arašídové máslo, ústřičnou omáčku, kari prášek a sójovou omáčku.
Do směsi přidejte nudle, přiklopte a snižte teplotu na minimum. Takto nechte 10 až 15 minut.