Chapati chléb

Chapati chléb

Suroviny:

  • 1 šálek celozrnné mouky
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ¾ šálku horké vody nebo podle potřeby

Postup:

Ve velké misce smíchejte celozrnnou a polohrubou mouku a sůl. Pomocí dřevěné lžíce vmíchejte olivový olej a tolik vody, abyste vytvořili měkké těsto, které je elastické, ale nelepivé. Hněťte těsto na lehce pomoučeném povrchu, dokud není zcela hladké. Rozdělte cca na 10 částí (méně, pokud chcete větší chleby). Rolovat každý kus do koule. Nechte několik minut odpočívat.

Rozehřejte pánev na středním ohni a lehce vymažte tukem. Na lehce pomoučeném povrchu vyválejte kuličky těsta tak, aby vznikly placky tenké jako tortilla. Dejte na pánev. Smažte asi 30 sekund, dokud spodní strana nemá hnědé skvrny, poté otočte a smažte z druhé strany. Pokračujte se zbývajícím těstem.

chapati chléb_web