Kuře Adobo

Filipínské kuře Adobo se skrývá za snadným asijským receptem, který si zamilujete. Běžné ingredience se správným receptem vyčarují filipínský poklad přímo u vás doma.

Suroviny:

  • 1 menší cibule, nakrájená
  • 8 stroužků česneku, drcený
  • ¾ šálku sójové omáčky
  • ½ šálku octa
  • 2 bobkové listy
  • 1 celé kuře, naporcované

Postup:
Vložte kuře do elektrického hrnce pro pomalé dušení a pečení (tzv. pomalý hrnec), nemáte-li k dispozici, použijte jakýkoli hrnec.

V menší misce smíchejte cibuli, česnek, sójovou omáčku, ocet a bobkové listy. Vytvořenou směsí polijte kuře.

Hrnec zakryjte, velmi pomalu duste při nízké teplotě, dokud kuře není zcela měkké cca 6 - 8 hodin.

Můžete ozdobit čerstvým koriandrem a bobkovým listem. Podávejte s rýží.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz