Chapli kebab

Chapli kebab

Suroviny:

  • sprej na vaření nebo dvě lžičky oleje
  • 1 vejce
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 rajče, nasekané najemno
  • 1 červená cibule, nasekaná najemno
  • ¼ šálku jemně nasekaného koriandru
  • ¼ šálku jemně nasekané máty
  • 2 čajové lžičky zázvorovo-česnekové pasty
  • 2 čajové lžičky semínek koriandru, rozdrcené
  • 1 čajová lžička soli
  • ¾ čajové lžičky mletého kmínu
  • ¾ čajové lžičky mletého kajenského pepře
  • ¼ šálku rostlinného oleje na smažení nebo více podle potřeby
  • 2 rajčata, nakrájené na kolečka

Postup:

Postříkejte malou pánev sprejem na vaření; zahřejte na středně vysokou teplotu. Dejte na pánev vejce a restujte za stálého míchání 3 až 5 minut.

Smíchejte v misce připravená vejce, hovězí maso, nakrájená rajčata, cibuli, koriandr, mátu, zázvorovo-česnekovou pastu, koriandrová semínka, sůl, kmín a kajenský pepř. Vytvarujte placičky. Do středu každé placičky vtlačte plátek rajčete.

Na hluboké pánvi zahřejte olej na 190° C. Smažte placičky v rozpáleném oleji 4 až 6 minut na každou stranu.

Chapli Kebab_web_1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení