Z důvodů dovolených bude od 10.8. - 16.8. omezená telefonická zákaznická podpora.

Beef Shish Kabobs

Špízy zdaleka nepatří jen mezi trendy pro naše grilování. Mají své asijské příbuzné a jednou takovou asijskou lahodou na špejli jsou Beef Shish Kabobs. Připravte si je s naším novým receptem.

Suroviny (4 porce):

  • půl šálku sójové omáčky
  • 1/3 šálku rostlinného oleje
  • 1/4 šálku citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička hrubě mletého černého pepře
  • 700 g libového hovězího masa, nakrájené na kostky velké cca 2,5 cm
  • 16 kloboučků žampionů
  • 2 zelené papriky, nakrájené na kousky
  • 1 červená paprika nakrájená na kousky
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • špejle

Postup:

V misce prošlehejte sójovou omáčku, rostlinný olej, citronovou šťávu, česnek, hořčici, worcesterskou omáčku, sůl a černý pepř. Připravenou marinádu nalijte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte kostky hovězího masa, vytlačte přebytečný vzduch, sáček uzavřete. Marinujte v lednici 8 hodin nebo přes noc.

Přidejte do sáčku houby. Obalte je marinádou, vytlačte přebytečný vzduch a sáček znovu uzavřete. Marinujte v lednici dalších 8 hodin.

Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce naolejujte.

Hovězí maso a houby vyjměte z marinády a setřeste přebytečnou tekutinu. Marinádu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte 10 minut. Marinádu si odložte na podlévání.

Na špejle navlékněte kousky zelené papriky, hovězí maso, červenou papriku, houby a cibuli. Opakujte, dokud nebudou všechny ingredience napíchnuté.

Špízy opékejte na předehřátém grilu, často otáčejte a hojně potírejte odloženou marinádou, dokud nezezlátnou ze všech stran a hovězí maso bude hotové, asi 15 minut.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení