Thajská zelená kari pasta 50 g

16352

Thai Green Curry


  • (1 ks) Skladem
43 Kč
Kategorie: POTRAVINY
 
  • Popis
 

Pikantní kari pasta z thajské kuchyně. Na rozdíl od červené kari pasty je zelená jemnější. Pasta neobsahuje žádné glutamáty, duchocovadla. Pasta je vyrobena z čistě přírodních surovin.

Složení: chilli prášek, sójový olej, česnek, sůl, citronová tráva, šalotky, krevetová aroma, galangal, listy bazalky, bílý pepř, koriandr, rybí omáčka, kmín.

Země původu: Thajsko

Recept:

Tento recept na zelené kari obsahuje hovězí maso, které ale může být nahrazeno kuřecím masem nebo masem ze sumce či jiné ryby. Sladké bazalkové listy mohou být nahrazeny evropskou bazalkou, případně z receptu úplně vynechány. Podává se s polévkou (např. se skleněnými nudlemi - Gaeng Joot), dušenou zeleninou a jasmínovou ryžou.
        
Suroviny:
400g hovězího masa
3 lžíce pasty ze zeleného kari (použijte hotový výrobek)
2 1/2 hrnku kokosového mléka (1 1/2 plechovky kokosového mléka značky Chaokoh)
5 malých čerstvých thajských baklažánů - rozčtvrcených
2-3 čerstvé červené ostré čili papričky - rozřezané diagonálně
2 limetové lístky - natrhané na menší časti
1/4 hrnku sladkých bazalkových lístků
1 1/2 lžíce rybí omáčky
1 ½ lžíce cukru
1 lžíce oleje (ne olivového, ale kukuřičného, slunečnicového nebo arašídového oleje)
sladké bazalkové lístky a nakrájené červené čili papričky na ozdobu
Cestovinový šalát s krevetami a arašídmi
          
Příprava:
Nakrájejte hovězí maso na tenké plátky.
Do mírně rozehřátého oleje přidejte pastu ze zeleného kari a míchejte, dokud nezačne vonět. Snižte teplotu, postupně po troškách přidávejte 1 1/2 hrnku kokosového mléka, míchejte, dokud se na povrchu nevytvoří zelená vrstva.
Přidejte hovězí maso a limetové lístky, povařte 3 minuty, dokud nepronikne jejich vůně a hovězí není dostatečně uvařené. Přendejte do hrnce a na mírném ohni vařte, dokud nezačne vřít. Přidejte zbytek kokosové mléka, ochuťte cukrem a rybí omáčkou. Když začne směs vřít, přidejte baklažány. Vařte, dokud nebudou hotové, posypte lístky sladké bazalky a čili papričkami. Nezapomeňte vypnout sporák :-)
Před servírováním ozdobte lístky sladké bazalky a červenými čili papričkami

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.