Indické Tikka Masala pasta 50 g Asian Home Gourmet

Kód: 16324
Neohodnoceno
44 Kč 880 Kč / 1 kg
Skladem (8 ks)

Pasta pro indické Tikka Masala

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: rajčatová pasta (15%), sojový olej, destilovaný ocet, cibule, sůl, zázvor, česnek, koriandr, červené chilli, senin, kmín, bylinky a koření.

Hmotnost: 50 g

Země původu: Thajsko

Příprava Tikka Masala

Tikka Masala je jídlo s indickými a britskými kořeny. Je to pokrm založený na indickém kari Tikka (doslova: kořeněném ), kde Britové přidali rajčata nebo rajčatovou pastu, aby jídlo bylo trochu jemnější. Tak vznikla Tikka Masala.

  • 1. Smíchejte balíček pro indickou Tikka Masala s 3 lžičkami jogurtu a smíchejte s kuřecím masem. Maso nechte marinovat asi 10 minut.
  • 2. Jakmile je maso pěkně marinované, zahřejte olej na pánvi při mírné teplotě. Přidejte nakrájenou cibuli usmažte ji.
  • 3. Když je cibule pěkně skleněná, přidejte maso na pánev. Celá směs se míchá asi 3 minuty.
  • 4. Poté přidejte trochu vody  do pánve a přiveďte k varu. Nechte maso vařit na mírném ohni asi 15 minut. Míchejte průběžně. 
  • 5. Mezitím můžete připravit lahodnou voňavou rýži Basmati jako přílohu. 
  • 6. Kuře Tikka Masala podávejte v misce a podávejte rýži Basmati nebo indicky chléb naan. Ozdobte nasekanými kešu oříšky a koriandrem.