Vietnamské čerstvé jarní závitky
Suroviny:
- 100g rýžových nudlí
- vařené krevety
- 1/3 lžíce nasekané bazalky
- 3 lžíce nasekané čerstvé máty
- 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 2 listy nasekaného salátu
- 1/4 šálku vody
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 1 stroužek česneku - rozemletý
- 2 lžíce bílého cukru
- 1/2 lžíce česnekové chilli omáčky
- 1 lžička jemně nasekaných arašídů
Postup:
1. Uvaříme rýžové nudle.
2. Rýžový papír vždy na chvíli namočte do vlažné vody, aby změkl. Poté ho začněte plnit nejdříve krevetami, rýžovými nudlemi, bazalkou, mátou, koriandrem, salátem. Na obou stranách si nechte místo na 2 palce. Volné místo namačkejte dovnitř a pevně závitek zabalte a utáhněte.
3. V malé misce smíchejte rybí omáčku, vodu, šťávu z limetky, česnek, cukr a chilli omáčku
4. V další misce smíchejte Hoisin omáčku a nasekané arašídy
5. Servírujte a do mixů omáček si závitky namáčejte.
Dobrou chuť
