Vietnamské čerstvé jarní závitky

Vietnamské čerstvé jarní závitky

Suroviny:
- vařené krevety
- 1/3 lžíce nasekané bazalky
- 3 lžíce nasekané čerstvé máty
- 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 2 listy nasekaného salátu
- 4 čajové lžičky rybí omáčky
- 1/4 šálku vody
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 1 stroužek česneku - rozemletý
- 2 lžíce bílého cukru
- 1/2 lžíce česnekové chilli omáčky
- 3 lžíce Hoisin omáčky 
- 1 lžička jemně nasekaných arašídů
 
Postup:
1. Uvaříme rýžové nudle.
2. Rýžový papír vždy na chvíli namočte do vlažné vody, aby změkl. Poté ho začněte plnit nejdříve krevetami, rýžovými nudlemi, bazalkou, mátou, koriandrem, salátem. Na obou stranách si nechte místo na 2 palce. Volné místo namačkejte dovnitř a pevně závitek zabalte a utáhněte.
3. V malé misce smíchejte rybí omáčku, vodu, šťávu z limetky, česnek, cukr a chilli omáčku
4. V další misce smíchejte Hoisin omáčku a nasekané arašídy
5. Servírujte a do mixů omáček si závitky namáčejte.
 
Dobrou chuť
 
food-1825304_1920