Sladkokyselá omáčka

V asijské kuchyni se podává téměř se vším. Přesah má i do kuchyně evropské či americké, její obliba stále stoupá. Přesto však, kdo víte, co se v ní skrývá? Řeč je o sladkokyselé omáčce, kterou si můžete připravit přesně podle svých chutí také doma. A snadno! S naším receptem si můžete pochutnat už za pár minut.

Suroviny:

  • 3/4 šálku bílého cukru
  • 1/3 šálku bílého octa
  • 2/3 šálku vody
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup:

Cukr, ocet, vodu, sójovou omáčku, kečup a kukuřičný škrob dejte do středně velké pánve a přiveďte k varu. Průběžně míchejte dokud směs nezhoustne.

 Tip: místo vody můžete použít ananasovou šťávu

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz