Sladkokyselá omáčka

V asijské kuchyni se podává téměř se vším. Přesah má i do kuchyně evropské či americké, její obliba stále stoupá. Přesto však, kdo víte, co se v ní skrývá? Řeč je o sladkokyselé omáčce, kterou si můžete připravit přesně podle svých chutí také doma. A snadno! S naším receptem si můžete pochutnat už za pár minut.

Suroviny:

  • 3/4 šálku bílého cukru
  • 1/3 šálku bílého octa
  • 2/3 šálku vody
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup:

Cukr, ocet, vodu, sójovou omáčku, kečup a kukuřičný škrob dejte do středně velké pánve a přiveďte k varu. Průběžně míchejte dokud směs nezhoustne.

 Tip: místo vody můžete použít ananasovou šťávu

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení