Polévka Mohinga

Ingredience:
1,5 litru vody, olej
3 lžíce rybí omáčky
4 lžičky rýžové mouky rozmíchané ve vodě
cibule
4 stroužky česneku
lžička mleté citronové trávy
lžička chilli a kurkumy
2 cibulky
450 g makrely
2 vejce natvrdo
nasekaná jarní cibulka
lístky koriandru
 

Postup: V pánvi rozehřejeme olej a přisypeme nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, citronovou trávu, chilli a kurkumu. Vše promícháme a smažíme, dokud směs nezměkne. Poté ji zalijeme vodou a ochutíme rybí omáčkou. Přidáme rozčtvrcené cibulky, rýžovou mouku, důkladně zamícháme a přivedeme k varu. Oheň ztlumíme, jakmile se voda začne vyvařovat, a poté necháme 20 minut probublávat. Mezitím v jiném hrnci uvaříme rýžové nudle. Polévku i nudle servírujeme odděleně. Strávníci si nakládají sami a pokrm dozdobují čtvrtkou vejce a zbytkem zeleniny.

mohinga-3596711_1920

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení