Z důvodů dovolených bude od 10.8. - 16.8. omezená telefonická zákaznická podpora.

Pinakbet

Dnes vás s naším receptem zavedeme až na krásné Filipíny. Pokrm, který nese název Pinakbet je netradiční, lehký a dá se připravovat i ochutnávat na různé způsoby. Tak mu dejte šanci.

Suroviny (6 porcí):

  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • čtvrt kila vepřové panenky, nakrájené
  • půl kila krevet, oloupaných
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 rajče, nakrájené
  • čtvrt kila cukety, nakrájené na kousky a zbavené semínek
  • 100 g okry, konce zastřižené
  • 100 g zelených fazolek, nakrájené
  • čtvrt kila lilku, nakrájeného na kousky velikosti sousta
  • 1 malý hořký meloun, nakrájený na kousky

Postup:

Zahřejte olej ve velkém hrnci na střední teplotu, vmíchejte cibuli a česnek a vařte do měkka, asi 5 minut.

Přidejte vepřové maso, smažte a míchejte, dokud nezhnědne, cca 5 až 7 minut.

Přidejte krevety, smažte a míchejte, dokud nezrůžoví, asi 5 minut.

Vmíchejte rajče, dochuťte solí a pepřem, přikryjte a 5 minut duste.

Vmíchejte cuketu, okru, zelené fazolky, lilek a hořký meloun, zakryjte a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 10 minut.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení