Krkovice v yuzunádě

Čas na grilovačku? Tak na ten si ještě chvíli počkáme. Skvělou krkovičku si ale můžete připravit i doma. A s námi samozřejmě ne jinak, než na asijský způsob. Tolik opěvované a zdraví prospěšné yuzu je totiž perfektní ne jen na čaj. 

Suroviny: 

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 - 2 lžíce yuzu
  • 250 ml černého piva
  • sůl
  • pepř

Postup:

Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte hořčici, yuzu a olej. Poté si nakrájejte cibuli a česnek nadrobno a nasypte je na dno pekáče.

Maso osolte, opepřete a potřete připravenou marinádou. Takto připravené maso vložte do pekáče a podlijte pivem. Přiklopte poklicí a dejte do trouby rozehřáté na 200°C péct.

Dle potřeby maso během pečení podlévejte a alespoň jednou za dobu pečení obraťte, aby se chuť yuzu směsi dostala i do výpeku.

Po 45 minutách pečení sundejte poklici a maso nechte dopéct. 

Podávejte se salátem nebo čerstvou bagetou.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení