Nůž Sashimi (Yanagiba) 210 mm Sekyriu Japan

Kód: 2500400
899 Kč
Na dotaz
Položka byla vyprodána…

Japonský nůž Sashimi (Yanagiba) 210 mm od japonské firmy Sekiryu.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský typ nože Sashimi (Yanagiba)- z kvalitní nerezové oceli 420 J2 - HRC 53(+/-), byl vyroben ve městě Seki, které je známé výrobou nožů po celém světě. 
Robustní jednostranný nůž broušený v japonském stylu pouze z jedné strany. Profesionální dlouhý krájecí nůž určený k řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi. Jeho překrásná robustní čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Yanagiba je jedním z nejdůležitějších tradičních japonských nožů a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. 
Rukojeť ve tvaru písmene D je vyrobena ze dřeva topolu. Vždy je ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání.

Doporučení a údržba:

Japonský nůž Sashimi (Yanagiba) 210 mm Sekyriu Japan nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmrazených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Délka rukojeti:        125 mm
Délka čepele:          210 mm
Celková délka:        325 mm

Hmotnost: 79 g

Země původu: Japonsko



Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
Hmotnost: 0.1 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz