Madras kuřecí kari pasta 50 g
Kód: 16329Detailní popis produktu
Madras kari se jmenuje podle regionu v jihovýchodní Indii, kde vzniklo. Madras kari můžete dělat s kuřecím, vepřovým či jehněčím masem. Typické madras kari má červenou barvu po paričkách a kurkumě a sladkokyselou chuť.
Příprava (pro 4 osoby):
1 balení pasty, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 velká cibule, nahrubo na krájená, 350 g kuřecího masa nakrájeného na kousky, 2 brambory nakrájené na kostičky, 440 ml kokosového mléka
Rozehřejte v pánvi olej na střední teplotu, přidejte cibuli a kořenící pastu a smažte 1 minutu. Přidejte kuřecí maso a brambory a smažte 3 minuty. Přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přikryjte a nechte vařit 30 minut nebo dokud nebude maso hotové. Občas zamíchejte.
Složení pasty: sójový olej, šalotka, česnek, sůl, chilli, citronová tráva, hořčice, pískavice, kurkuma, kmín, koriandr
Výživové údaje na 100 g výrobku | |
Energie | 1196 kJ/ 286 kcal |
Tuky | 23 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,2 g |
Sacharidy | 12 g |
z toho cukry | 6 g |
Vláknina | 8,2 g |
Bílkoviny | 5 g |
Sůl | 10 g |
Hmotnost: 50 g
Země původu: Thajsko
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pasty |
---|---|
Hmotnost: | 0.06 kg |